Sreda, 9. november 2016

DNEVI PASIVNIH HIŠ 2016 – priložnost za vse, ki se lotevajo gradnje ali prenove hiše

Avtor: Izr.prof.dr. Martina Zbašnik-Senegačnik, Fakulteta za arhitekturo UL

Konzorcij pasivna hiša, Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani in Eko sklad j.s. organizirajo od 11. do 13. novembra 2016 že sedme Dneve pasivnih hiš, ko si bo možno ogledati številne pasivne hiše po različnih krajih v Sloveniji. V okviru Dnevov pasivnih hiš je organiziranih več dogodkov.

Ogledi pasivnih hiš od 11. in 13. novembra.

Pasivne hiše, ki si jih bo mogoče ogledati, so grajene z različnimi gradivi in tehnologijami gradnje, že zgrajene ali še v fazi gradnje. Dokazujejo, da standard pasivne hiše omogoča številne arhitekturne in izvedbene oblike, ki so primerne za vsa okolja. Ogled pasivnih hiš je zanimiv tako za investitorje kot projektante.

Seznam odprtih pasivnih hiš je objavljen na spletni strani (www.fa.uni-lj.si/konzorcijph, klik na Dnevi pasivne hiše). Za ogled pasivnih hiš je obvezna predhodna prijava na elektronski naslov, ki je naveden pri vsaki hiši. Natančne podatke, kako priti do hiše, bodo obiskovalci dobili ob prijavi. Omejitve števila ogledov ni, od obiskovalcev pa se seveda pričakuje uvideven obisk in ogled pasivne hiše. Pri ogledu pasivne hiše se najbolj splača preveriti izkušnje lastnikov oz. investitorjev. Po eni strani so pomembne izkušnje pri načrtovanju in gradnji, po drugi pa tudi izkušnje z bivanjem.

Predavanja o pasivni hiši v Rotondi v Ljubljani

V okviru Dnevov pasivnih hiš bodo predavanja, na katerih bodo udeleženci lahko izvedeli vse o tem, kaj je pasivna hiša, kako deluje, kakšne so njene prednosti itd. ter kako se stavbe prezračuje in ogreva. Predstavljene bodo tudi možnosti financiranja. Predavanja bodo v petek, 11. novembra 2016 ob 16.30, v Konferenčni dvorani v poslovni stavbi ROTONDA v Ljubljani (ob obvoznici, Dunajska cesta 167).

Priporočljiva je prijava na martina.zbasnik@fa.uni-lj.si.

Spremljajoči dogodki

V času Dnevov pasivnih hiš bodo poleg ogledov pasivnih hiš organizirani tudi spremljajoči dogodki pri članih Konzorcija pasivna hiša: predavanja, predstavitve gradiv in komponent za pasivne hiše, predstavitve dejavnosti podjetij…).

Več informacij na spletni strani Konzorcija pasivna hiša (www.fa.uni-lj.si/konzorcijph, klik na Dnevi pasivne hiše).

Udeležba je za vse dogodke brezplačna.

  • Iskalnik
  • Hitri iskalnik
Išči
Javne dražbe Zadnjih 100 nepremičnin

Moj kotiček