Nov aktualen seminar!: Dovoljenja in soglasja po NOVEM Zakonu o varstvu okolja, ki jih je potrebno pridobiti pred pričetkom gradnje, 25. februar 2009

Nepremičnine Si21

Razstave - predavanja

Razstave_-_predavanja/logo_9_1_1

Na področju okolja je potrebno za posamezen poseg, obrat ali napravo pogosto pridobiti razna dovoljenja in soglasja. Z njimi se investitor sreča pred postopkom pridobitve gradbenega dovoljenja in začetkom same gradnje ter so pogoj za nadaljnje postopke.

Gre za zahtevne in specifične upravne postopke, ki jih ureja Zakon o varstvu okolja. Za določene posege je potrebno predhodno pridobiti okoljevarstveno soglasje, ki vsebuje pogoje za gradnjo. Obenem je za posamezne obrate in naprave potrebno pridobiti tudi okoljevarstveno dovoljenje za samo obratovanje, ki je tudi pogoj za kasnejšo pridobitev gradbenega dovoljenja.

Če je investitor seznanjen z zahtevami s področja varstva okolja in s samim postopkom pridobivanja okoljevarstvenih dovoljenj in soglasij, lahko le-te pridobi bistveno hitreje in z manj zapleti. Seznanili vas bomo tudi s splošnim upravnim postopkom, ki je osnova za vse upravne postopke.

Več: http://www.agencija-poti.si/si/izobrazevanje/73686,73680/podrobno.html

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: