Primerjava med urejevalnikom nepremičninskih oglasov in CRM sistemom za nepremičnine

Nepremičnine Si21

Članki 2 min. branje

Primerjava med urejevalnikom nepremičninskih oglasov in CRM sistemom za nepremičnine

V nepremičninskem sektorju se pogosto uporabljajo različna programska orodja za izboljšanje učinkovitosti in uspešnosti poslovanja.


Med najbolj uporabljanimi so urejevalniki nepremičninskih oglasov in CRM sistemi za nepremičnine. Kljub temu, da imata oba orodja pomembno vlogo, služita različnim funkcijam in potrebam v procesu prodaje in upravljanja nepremičnin

Definicije

Urejevalnik nepremičninskih oglasov je specializirano orodje, ki omogoča agentom in nepremičninskim agencijam ustvarjanje, urejanje in objavo oglasov za nepremičnine na različnih platformah. Glavna naloga teh orodij je poenostaviti proces oglaševanja nepremičnin, zagotoviti konsistentnost podatkov ter povečati vidnost oglasov.

CRM sistem za nepremičnine (Customer Relationship Management) je celovito orodje za upravljanje odnosov s strankami. Vsebuje funkcije za sledenje interakcij s potencialnimi kupci, spremljanje prodajnega cikla, avtomatizacijo trženja, analizo prodajnih podatkov in upravljanje kontaktov. Cilj CRM sistema je izboljšati odnose s strankami, povečati prodajo in optimizirati poslovne procese.

Primerjava funkcionalnosti

Urejevalnik nepremičninskih oglasov

 • Objava in distribucija oglasov: Urejevalniki omogočajo enostavno ustvarjanje in distribucijo oglasov na več nepremičninskih portalih hkrati. Primer: omogoča agentom, da z enim klikom objavijo oglas na več različnih spletnih mestih.
 • Urejanje fotografij in videoposnetkov: Omogoča urejanje vizualnih vsebin, dodajanje opomb, ustvarjanje virtualnih ogledov in druge multimedijske funkcije. Primer: Canva ponuja predloge za nepremičninske oglase in enostavno urejanje fotografij.
 • Analitika oglasov: Sledenje uspešnosti oglasov, vključno s številom ogledov, klikov in povpraševanj. 

 

CRM sistem za nepremičnine

 • Upravljanje stikov: CRM omogoča centralizirano zbiranje in upravljanje kontaktnih podatkov vseh potencialnih kupcev, prodajalcev in obstoječih strank. Primer: Agent1 omogoča napredno segmentacijo in upravljanje kontaktov.
 • Sledenje komunikaciji: Beleži vse interakcije s strankami, vključno z e-pošto, telefonskimi klici in sestanki. Primer: Kabi CRM in Agent1 beleži celotno zgodovino komunikacije s stranko in omogoča nastavitev opomnikov za nadaljnje sledenje.
 • Avtomatizacija prodaje in trženja: CRM sistemi avtomatizirajo naloge, kot so pošiljanje marketinških e-poštnih sporočil, ustvarjanje nalog za prodajno ekipo in upravljanje oglaševalskih kampanj. Primer: Kabi CRM ponuja orodja za avtomatizacijo trženjskih kampanj in upravljanje prodajnih lijakov.
 • Analitika in poročanje: CRM sistemi omogočajo poglobljeno analizo prodajnih podatkov, napovedovanje prodaje in ustvarjanje prilagojenih poročil. Primer: Kabi CRM omogoča napredno analitiko in integracijo z drugimi poslovnimi orodji.

Konkretne razlike

Namen in uporaba:

 • Urejevalnik nepremičninskih oglasov se uporablja predvsem za ustvarjanje in upravljanje oglasov ter njihovo distribucijo.
 • CRM sistem se uporablja za celovito upravljanje odnosov s strankami, vključno s prodajo, trženjem in podporo.

Osredotočenost na funkcionalnosti:

 • Urejevalnik nepremičninskih oglasov je osredotočen na vizualne in vsebinske vidike oglasov ter njihovo vidnost na trgu.
 • CRM sistem je osredotočen na organizacijo, sledenje in optimizacijo celotnega prodajnega procesa ter izboljšanje storitev za stranke.

Interakcija s strankami:

 • Urejevalnik nepremičninskih oglasov posredno vpliva na interakcijo s strankami preko kakovostnih oglasov in povečane vidnosti.
 • CRM sistem neposredno vpliva na interakcijo s strankami z beleženjem in analiziranjem vseh komunikacij ter omogočanjem personaliziranih storitev.

Odvisnost od zunanjih storitev:

Urejevalniki nepremičninskih oglasov za svoje delovanje pogosto potrebujejo zunanje storitve, ki so ponavadi plačljive. To vključuje orodja za koledarje, upravljanje z dokumenti, obdelavo fotografij in druge funkcije. Na primer, uporaba zunanjih platform, kot so Google Koledar za načrtovanje ogledov, Dropbox za shranjevanje dokumentov in Adobe Photoshop za urejanje slik.

CRM sistemi za nepremičnine imajo te funkcije pogosto integrirane v sistem. To pomeni, da ponujajo vgrajena orodja za koledarje, upravljanje z dokumenti, analizo podatkov in druge funkcije, ki jih ni treba povezovati z zunanjimi storitvami. Na primer, Agent1 in Kabi CRM vključuje vgrajene funkcije za načrtovanje sestankov, shranjevanje in deljenje dokumentov ter avtomatizacijo marketinških kampanj.

Osredotočenost na funkcionalnosti:

 • Urejevalnik nepremičninskih oglasov je osredotočen na vizualne in vsebinske vidike oglasov ter njihovo vidnost na trgu.
 • CRM sistem je osredotočen na organizacijo, sledenje in optimizacijo celotnega prodajnega procesa ter izboljšanje storitev za stranke.

Urejevalnik nepremičninskih oglasov in CRM sistem za nepremičnine sta ključna orodja v nepremičninskem sektorju, vendar služita različnim potrebam. Urejevalnik nepremičninskih oglasov je bistven za ustvarjanje in distribucijo učinkovitih oglasov, medtem ko CRM sistem omogoča celovito upravljanje odnosov s strankami in optimizacijo prodajnih procesov. Nepremičninske agencije, ki uporabljajo CRM orodja, lahko izboljšajo svojo tržno prisotnost in učinkovitost poslovanja ter s tem povečajo svojo konkurenčno prednost.

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: