Zakaj si ne bi prepevali tudi v dežju!?

Nepremičnine Si21

Članki

Nepremicnine_clanki/fotovolt7

Ali veste, da lahko z rabo deževnice prihranite tudi do 50 % stroškov za vodarino!

Se zavedate, da v štiri članskem gospodinjstvu letno "odteče" preko 200.000 litrov pitne vode.

In pomislite – cena vode se je v zadnjih dvajsetih letih dvignila za 350%, kar je veliko, veliko več kot so se cene pogonskih derivatov! Na žalost se bo to gibanje še zaostrilo. A na našo srečo, se lahko vsepovsod tam, kjer kakovost pitne vode ni pomembna, brez odpovedovanja higieni in udobju uporablja deževnica!

Zakaj voda postaja vse večje bogastvo?

Če si podrobneje pogledamo porabo vode, nam povprečni podatki povedo, da vsak od nas, dan za dnem porablja skoraj 140 l vode. V večini primerov je to izključno le pitna voda. Tako v štiri članskem gospodinjstvu letno "odteče" preko 200.000 litrov pitne vode. Ko pa je govora o podražitvah, ki so danes naša stalnica, najprej pomislimo na cene energije, plina in goriva. Toda, ali si lahko zamislite, da se je cena vode od leta 1988 dvignila za 350%, medtem ko se je cena goriva, kljub ekološkemu davku, dvignila »le« za slabih 150%! Na žalost se bo to gibanje še zaostrilo, saj zagotavljanje čiste pitne vode postaja čedalje večji problem, ki je povezan z visokimi stroški.

Zdravstveno popolnoma neoporečna - Kako se deževnica obnese na vrtu in v gospodinjstvu? Raziskave so jasno dokazale, da po higieničnih kriterijih med pranjem s pitno vodo ali deževnico, ni bilo ugotovljenih nobenih razlik. Predpostavka za to pa je vgrajen sistem, ki ustreza aktualnim tehničnim standardom, kot ga s svojimi kompletnimi rešitvami ponuja Rewatec.

Koliko, kje in kako lahko zmanjšamo stroške porabe vode!?

Splakovanje straniščne školjke – največji potencial prihranka: Ena oseba na toaleti porabi vsak dan 45 litrov dragocene pitne vode. Deževnica je tukaj še posebej primerna kot alternativa.

Pralni stroj – boljši učinek pranja: Deževnica je mehkejša od pitne vode. Zaradi tega vsebuje manj mineralov, ki bi se izločali. Z uporabo deževnice prihranite pri pralnem prašku, izboljšajte učinek pranja in vaš pralni stroj ne bo več trpel zaradi vodnega kamna.

Pranje avtomobila – manj čistil: Tudi tukaj lahko s pomočjo deževnice porabite manj čistil in s tem prihranite.

Vrt – mehka voda blagodejno vpliva na vaše rastline: Poletja so vedno bolj vroča in suha, zato se poraba vode ekstremno dviguje. Za zalivanje vrta s pitno vodo v vročih poletnih dneh so danes v Franciji in Angliji že zagrožene visoke denarne kazni. In samo vprašanje časa je, kdaj bo ta zakon tudi pri nas stopil v veljavo. Mehka deževnica, brez vodnega kamna pa bo vašim rastlinam še posebej ustrezala. Tako bo vaš vrt v razcvetu, vaša pitna voda pa prihranjena.

Zato poskrbite že danes za vaš jutri! Izkoristite deževnico z učinkovitimi celovitimi sistemi za vračanje v hišo in zalivanje vrta.

Ko se odločate o nakupu SISTEMA ZA RABO DEŽEVNICE, se osredotočite na razmerje med ceno in učinkom!

Katera velikost rezervoarja je pravšnja za VRTNI SISTEM?


Katera velikost rezervoarja je primerna za HIŠNI SISTEM?Vrtni sistem                                                  Hišni sistem


Kaj je pomembno vedeti ob nakupu SISTEMA ZA RABO DEŽEVNICE


• Ker zemljina nikoli ne počiva in se v njej dogajajo dinamični hidravlični procesi, je zelo pomembno, da ima naprava vsaj 20 let jamstva na konstrukcijsko stabilnost.
Zato so najboljši rezervoarji tisti, ki so narejeni iz pristnega živilskega in okolju prijaznega polietilena (PE). S pomočjo breznapetostnega postopka rotacije dosežejo svojsko robustnost in visoko stabilnost. To zagotavlja trajno zaščito pred udori ali razpokami in 100% neprepustnost, tudi po desetletjih. Neodvisna študija pri raziskovanju kakovosti vode v Nemčiji (* Študija LGW Veisthöchheim, 1997, preizkušenih je bilo 44 zbiralnikov deževnice) je pokazala, da so vrednosti pri zbiralnikih iz plastične mase ugodnejše kot pri betonskih cisternah. Boljša kakovost vode pri PE-zbiralnikih je rezultat gladke površine (umazanija se ne prijema) in dejstva, da se sestavine materiala ne izločajo v vodo.

• Kdor se odloča za nakup rezervoarja iz lite umetne mase, naj preveri, ali je le-ta sestavljena iz dveh polovic ali je vlita v monolitnem kosu.
Vsako lepljenje, sestavljanje ali dodajanje ohišja lahko povzroči med obratovanjem netesnosti. Tudi debelina sten je bistvenega pomena. Dobro se je odločiti za napravo, ki ima za 1 liter svojega volumna kar največjo maso, vsaj 100 gramov/lit. Ob dobavi naj bo naprava že zmontirana, tako, da se v njej že nahajajo vsi vitalni deli, kar b omogočilo hitro umestitev v teren in priklop.• Izkop jame za rezervoar naj bo čim bolj enostaven, brez nepotrebnih gradbenih del, saj obstajajo naprave, ki se zelo enostavno spustijo v jamo.
Predvsem za povozne in problematične terene izberite kakovostne sisteme! Če potrebujete rezervoar na povoznem področju, izberite takšnega, ki je testiran na 30 tonske obremenitve. Za vkop v problematične terene, kjer je možna le nižja globina izkopa so na voljo tudi rezervoarji v ploščati izvedbi. Posebej pa se še prepričajte, da imajo vgrajene robustno in vzdržljivo opremo za filtriranje vode ter pogonsko črpalko.

• Poskrbite za varnost svoje naložbe.
Izbirajte pri prodajalcih z daljšo večletno prisotnostjo na trgu in stabilnim poslovanjem, saj le ti lahko izpolnjujejo svoje garancijske obljube, skrbijo za stalno zalogo nadomestnih delov in imajo urejeno servisno službo.

Kako za pošteno ceno rešite skrbi več generacij!

Če z deževnico splakujemo stranišča in odpadno vodo še prečistimo, smo za čisto okolje storili skoraj vse, kar je v naši moči. Če pa se poleg tega želite rešiti še odvečnih skrbi, jih prepustite podjetju Prosigma, kjer boste za zelo pošteno ceno dobili daleč največ! Prosigma d.o.o. s 24 zaposlenimi strokovnjaki, s številnim voznim parkom, z 2000m2 pokritih skladiščnih površin, z bogatimi izkušnjami in poprodajnimi aktivnostmi uresničuje vse zgoraj priporočene standarde. Poleg tega pa vam s posebno akcijo, ob naročilu podzemnega sistema za rabo deževnice ali čistilne naprave do konca leta 2010, podarijo: poštni nabiralnik ter polletno naročnino na revijo KAPITAL in še 2 izvoda ZLATEGA KAPITALA, v skupni vrednosti 180 €!


Za več informacij:
- obiščite spletno stran www.dezevnica.si,
- pokličite brezplačno št. 080 88 55
- pokličite tel: 02/ 421 32 04 ali
- pišite na e-mail info.mb@prosigma.si


Od oktobra 2010 naprej pa ste vabljeni, da nas obiščete v našem novem salonu na Limbuški cesti 2, Limbuš-Maribor.

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: