Ali je možna prodaja nepremičnine v 24 urah

Nepremičnine Si21

Članki 3 min. branje

Ali je možna prodaja nepremičnine v 24 urah

Da bi se nepremičnina prodala v 24 urah, je treba imeti dobro pripravljeno dokumentacijo in biti pripravljen na hitro odzivanje. In seveda cena morabiti  tržno vabljiva.

Prodaja nepremičnine lahko traja od nekaj dni do več mesecev, odvisno od različnih dejavnikov, kot so lokacija nepremičnine, stanje nepremičnine, trg nepremičnin v dani regiji in usklajevanje med prodajalcem in kupcem. Vendar pa obstajajo primeri, ko se nepremičnina lahko prodaja v 24 urah, če je cena ustrezna, obstaja več zainteresiranih kupcev in prodajalec in kupec sta se strinjala s pogoji prodaje.

Da bi se nepremičnina prodala v 24 urah, je treba imeti dobro pripravljeno dokumentacijo in biti pripravljen na hitro odzivanje. Prodajalec mora imeti vse potrebne dokumente, kot so potrdilo o lastništvu, energetski certifikat in druga potrebna dokumentacija, ki jo zahteva zakonodaja. Prav tako mora biti sposoben hitro odzivati na vprašanja in zahteve kupca, tako da se lahko hitro sklene prodaja.

Če prodajalec želi prodati nepremičnino v 24 urah, lahko uporabi različne tehnike, kot so oglaševanje na spletu, družabnih omrežjih in v tiskanih medijih, ter organiziranje ogledov nepremičnine v kratkem časovnem obdobju. Postavi tržno zanimivo ceno. Prav tako lahko ponudi kupcu nižjo ceno in pospeši postopek zaključka prodaje.

V končni fazi, prodaja nepremičnine v 24 urah ni pogost pojav, vendar pa ni nemogoče, če so vsi pogoji ustrezni. Prav tako je potrebno biti pozoren na zakonodajo, ki jo je potrebno upoštevati.

Največja verjetnost, da boste nepremičnino prodali v 24 urah, je, da za pomoč pri prodaji najamete napredno nepremičninsko agencijo. Zakaj napredno nepremičninsko agencijo? Preprosto zato, ker vodijo svoje poslovanje na napreden elektronski način, kar jim omogoča, da so hitrejši in bolj odzivni na trgu nepremičnin. 

Najbolj pogost primer tovrstnega delovanja je, da ko oddate ponudbo nepremičninski agenciji, ti že na ogledu vnesejo podatek vaše nepremičnine v svoj prodajni CRM sistem. V prodajnem sistemu pogledajo ali imajo ustreznega kupca za vašo nepremično. Če najdejo ujemanje se lahko takoj dogovorijo za ogled vaše nepremičnine. Potencialni kupec, ki pride na ogled, je pred ogledom že seznanjena z vsem pomembnimi parametri  za izvedbo posla. Na samem ogledu se samo potrdi, če ji je všeč, kar ji, je bilo predstavljeno.

In posel se lahko izvede. To so seveda optimalni pogoji, ki pa v praksi niso tako redki. Kupci, ki točno vedo, kaj iščejo in točno vedo kaj je dobro, in realna ponudba bodo hitro ukrepali. Ko se odločite za prodajo imejte v mislih, da lahko pospešite tudi samo prodajo s pravilno izbiro načina posredovanja.

Ali boste to delali samo ali pa s pomočjo nepremičninske agencije.

Seveda celoten zaključek posla bo trajal več kot 24 ur, saj je treba upoštevati čas, ki je potreben za odmero davka na promet nepremičnin in samo overovitev podpisa prodajalca. Vendar ko vam kupec plača aro in podpiše pogodbo, ste na dobri poti zaključka svoje prodaje.

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: