Hišni ljubljenčki in nepremičnine

Nepremičnine Si21

Članki 1 min. branje

Hišni ljubljenčki in nepremičnine

Hišni ljubljenčki igrajo pomembno vlogo v življenju ljudi. So naši prijatelji, zvesti sopotniki in člani družine. Ne preseneča, da se vedno več lastnikov hišnih ljubljenčkov sprašuje, kako najti nepremičnine, ki bodo ustrezale tudi potrebam njihovih ljubljenčkov.

Raziskave kažejo, da je nepremičninska panoga vedno bolj pozorna na hišne ljubljenčke in njihove potrebe.

Pri nakupu ali najemu nepremičnine je pomembno, da se lastnik hišnega ljubljenčka vpraša, ali bo nova hiša ali stanovanje ustrezalo tudi njihovemu hišnemu ljubljenčku. Na primer, če ima lastnik hišnega ljubljenčka, ki potrebuje veliko prostora ali morda celo nekoč želi imeti več hišnih ljubljenčkov, bo potrebovala hišo z dvoriščem ali večjim vrtom, ki omogoča igro in gibanje na prostem. To je še posebej pomembno pri večjih pasmah psov, ki potrebujejo veliko prostora za gibanje.

Na drugi strani pa se lastniki mačk ali manjših psih morda ne bodo branili živeti v stanovanju ali apartmaju, če ima dovolj velik balkon ali teraso, na kateri se lahko igrajo. V takem primeru bi bilo smiselno tudi, da se stanovanje nahaja v bližini parkov ali drugih odprtih prostorov, kjer lahko lastnik hišnega ljubljenčka brez težav in varno vodi svojega hišnega ljubljenčka na sprehod.

Poleg samega območja in velikosti nepremičnine ima lahko lastnik hišnega ljubljenčka tudi druge zahteve. Na primer, lastnik mačke bo morda želel nepremičnino, ki ima že nameščena drsna vrata, da lahko mačka gre iz hiše na prosto, ne da bi bilo potrebno menjavati vrat. Lastniki psov pa bodo morda želeli ločen prostor za nego svojega ljubljenčka ali prostor za shranjevanje hrane in igrač.

Poleg naštetega, se nepremičninska panoga vse bolj zaveda pomembnosti hišnih ljubljenčkov in temu prilagaja svojo ponudbo. 

Vse več lastnikov hišnih ljubljenčkov pri nakupu ali najemu nepremičnin upošteva potrebe in zahteve svojih hišnih ljubljenčkov. Nepremičninska panoga se v zadnjem času vedno bolj prilagaja tem zahtevam. Hišni ljubljenčki postajajo pomemben dejavnik pri iskanju nepremičnine ne le za lastnike, ampak tudi za agenta za nepremičnine, ki želijo ponuditi najboljše možnosti za vsakega kupca.

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: