Kako uspešno oblikovati in objaviti oglas za oddajo vaše nepremičnine?

Nepremičnine Si21

Novice 4 min. branje

Kako uspešno oblikovati in objaviti oglas za oddajo vaše nepremičnine?

V tem članku boste izvedeli, kako poiskati primernega najemnika in kako optimalno oblikovati oglas za nepremičnino, ki jo želite oddati v najem.

Ustvarite učinkovit oglas

Če iščete najemnika preko spleta, morate biti še posebej pozorni na to, kako napišete svoj oglas. Da a bi pritegnili le tiste potencialne kandidate, ki ustrezajo vašemu iskanemu profilu, morate natančno opisati stanovanje ali hišo, ki jo želite oddati. 

Pametno je omeniti tudi vse posebnosti, ki se nahajajo v nepremičnini, npr. “rooftop”  terasa, talno ogrevanje ali vgradni kamin. 

Pomembno je tudi, da objavite fotografije posameznih prostorov v dnevni svetlobi. Fotografije morajo biti informativne - kot že omenjeno, posnete v dnevi svetlobi, sobe/prostori morajo biti čisti in urejeni. Če imate možnost, dodajte tudi tloris stanovanja ali hiše. Če je le-ta dovolj fleksibilen, zviša vrednost vaši nepremičnini.

Vedno več ljudi se zaveda, kako pomembna sta energetska učinkovitost in udobje. Vaš oglas je lahko tako bolj uspešen, če navedete informacijo o vrsti toplotne izolacije, opišete stanje oken, kdaj so bila nazadnje menjana in vrsto ter starost ogrevalnega sistema. Seveda je priporočljivo dodati tudi mesečne stroške ogrevanja.

Ne se smemo izpustiti tudi opisa lokacije in neposredne okolice nepremičnine. Pomembne informacije za bodoče najemnike so povezave z javnim prometom, kje se nahajajo trgovine, vrtci šole in nakupovalna središča, tudi parki in zelene površine.

Vaša nepremičnina mora biti pred objavo oglasa v dobrem stanju. S tem si zagotovite večje možnosti za uspeh pri oddaji vašega stanovanja, hiše ali sobe. Če je nepremičnina potrebna prenove ali je bila prenova načrtovana, naredite to preden postavite nepremičnino na trg. Stanovanje ali hiša mora biti pred vselitvijo novega najemnika čista in po možnosti sveže prebeljena. V  nepremičnini ni priporočljivo hraniti pohištva, materiala ali orodja, ki ji ne pripadajo.

Zakaj vaš oglas potrebuje tudi tloris nepremičnine

Vedno več iskalcev novega doma ali pisarniških prostorov pripisuje velik pomen razporeditvi notranjih prostorov. S preprostim tlorisom objekta, si bodoči najemnik lažje predstavlja kako je nepremičnina zasnovana in ali ustreza njihovim zahtevam in željam. 

Če se jim tloris ne zdi privlačen, bodo nadaljevali z iskanjem ustrezne nepremičnine in tako ne bodo po nepotrebnem tratili časa najemodajalca. Z lastnikom oglasa bodo stopili v stik le tisti, ki jih nepremičnina resnično zanima.

Primer tlorisa nepremičnine
Primer tlorisa nepremičnine Avtor: Photo by Scott Blake on Unsplash

Fotografije za nepremičninski oglas

S pomočjo fotografij lahko iskalec novega doma ali pisarne dobi realno sliko vaše nepremičnine. Na fotografijah morajo biti vidne vse sobe in vsi elementi nepremičnine, ki so navedeni v oglasu, npr. strešna terasa ali vgradni kamin. Najbolj učinkoviti oglasi vključujejo 2 fotografiji posameznega prostora, ki sta posneti iz dveh različnih zornih kotov. Vedno je zaželjenih več fotografij kot pa premalo. Boljši prikaz nepremičnine pomeni tudi večjo verjetnost, da najdete primernega najemnika. Pri tem morate biti pozorni, da so fotografije visoke kakovosti, to pomeni, da bi objavljene v visoki resoluciji. Slaba kakovost fotografij odvrača primerne potencialne najemnike. 

Svetujemo vam, da oglas oddate takoj, ko dobite informacijo, da se trenutni najemnik seli ali da je nepremičnina prosta in pripravljena na vselitev. Vaš oglas lahko tako doseže večje število potencialnih najemnikov, vi lahko vnaprej načrtujete termine ogledov nepremičnine in kar najhitreje podpišete pogodbo z novim najemnikom ter se tako izognete izpadu dohodka od najemnine.

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: