Med agencijsko sodelovanje s pomočjo platforme MLS

Nepremičnine Si21

Novice 1 min. branje

Novice_iz_sveta_nepremicnin/pexels-fox-1595385

Sodelovanje med nepremičninskimi agencijami v sistemu MLS poteka na način, da se nepremičninska agencija pridruži platformi MLS, ki je po navadi sestavljena iz skupine nepremičninskih agencij, ki so se dogovorile za sodelovanje na enotni platformi.

MLS (Multiple Listing Service) sistem je platforma, ki omogoča nepremičninskim agentom in posrednikom dostop do celotne baze nepremičnin, ki so naprodaj v določeni regiji ali državi. Ta sistem omogoča nepremičninskim agencijam, da bolj učinkovito oglašujejo nepremičnine, izvajajo tržne raziskave in zagotavljajo natančne informacije o nepremičninah svojim strankam.

Konkreten primer uporabe MLS sistema za nepremičninske agencije bi bil, da bi agencija lahko uporabila to platformo, da bi učinkoviteje oglaševala nepremičnine svojim strankam. Agencija bi lahko vnesla podrobnosti o nepremičninah v MLS sistem, kar bi omogočilo strankam, da preprosto pregledajo vse razpoložljive nepremičnine v določeni regiji ali državi.

Agencije se vnaprej dogovorijo pravila sodelovanja. Prav tako se agencije dogovorijo s kom v sistemu MLS želijo deliti svoje oglase in pod kakšnimi pogoji. Prednost sistema MLS je v tem, da ni samo lokalno usmerjen. To pomeni, če imate povpraševanje za nakup nepremičnine na Hrvaškem, Bosni in Hercegovini ali Srbiji, lahko povpraševanje realizirate preko sistema MLS. Primerno ponudbo dobite že, ko je stranka pri vas na razgovoru.

Nepremičninska agencija bi lahko uporabila MLS sistem tudi za izvajanje tržnih raziskav.
Na primer, agencija bi lahko pregledala podatke o prodaji nepremičnin v določeni regiji ali državi, da bi ugotovila, kaj je trenutno 'vroče' in kaj bi lahko bilo dobro naložiti v nepremičninski sektor.

Poleg tega bi lahko agencija uporabila MLS sistem za zagotavljanje natančnih informacij o nepremičninah svojim strankam. Ker MLS sistem omogoča nepremičninskim agencijam, da vnašajo podrobnosti o nepremičninah, kot so lokacija, cena, velikost in opis, lahko strankam zagotovijo natančne in aktualne informacije o nepremičninah, ki so na voljo.

Vse to bi pomagalo nepremičninski agenciji, da bolj učinkovito opravlja svoje delo in ponuja boljše storitve svojim strankam.

Ko se nepremičninska agencija pridruži platformi MLS, lahko dostopa do podatkov o nepremičninah, ki jih vnašajo ostale agencije v sistemu. To omogoča nepremičninski agenciji, da ima dostop do celotne baze nepremičnin v določeni regiji ali državi, kar ji omogoča boljše razumevanje trga in ponujanje kakovostnih storitev strankam.

Nepremičninske agencije v sistemu MLS lahko med seboj tudi sodelujejo pri prodaji nepremičnin. Na primer, če agencija A predstavlja prodajalca, ki želi prodati svojo nepremičnino, lahko agencija A ponudi nagrado (provizijo) agenciji B, ki ima kupca za nepremičnino. V tem primeru ima agencija B dostop do informacij o nepremičnini v sistemu MLS, kar jim omogoča, da najdejo ustreznega kupca in zaslužijo provizijo.

Vendar pa je treba opozoriti, da obstajajo pravila in predpisi glede sodelovanja v sistemu MLS, ki jih je treba upoštevati. Na primer, vsaka agencija mora biti članica v sistemu MLS in mora imeti licenco za nepremičninsko posredovanje v določeni regiji ali državi, da bi lahko sodelovala v sistemu. Poleg tega obstajajo določena pravila glede dostopa do podatkov o nepremičninah in sodelovanja pri prodaji nepremičnin, ki jih je treba upoštevati, da bi se zagotovilo pošteno in učinkovito delovanje sistema.

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: