Raziskava cen apartmajev v Istri: Cene nepremičnin

Nepremičnine Si21

Novice 4 min. branje

Raziskava cen apartmajev v Istri: Pogled na tržišče nepremičnin

V zadnjem času je Istrska županija postala priljubljena destinacija za investiranje v nepremičnine, zlasti v apartmaje. Raznolika obala, kulturna dediščina in prijetno podnebje so privlačni dejavniki za tiste, ki iščejo počitniško bazo ali priložnost za dolgoročno naložbo.

V tem članku bomo analizirali trenutne cene apartmajev v petih mestih Istrske županije: Puli, Novigradu, Poreču, Rovinju in Umagu.

Pula: 3.666 €/m² (enot: 7447)

Pula, največje mesto v Istri, ponuja raznolike možnosti za investiranje v nepremičnine. S povprečno ceno 3.666 €/m², ki temelji na 7447 enotah, se investitorjem odpirajo priložnosti za donosne naložbe v različne dele mesta.

Novigrad: 2.962 €/m² (enot: 1641)

Novigrad izstopa kot destinacija s privlačnimi cenami apartmajev, povprečje 2.962 €/m² pa omogoča cenovno dostopne možnosti v primerjavi z drugimi mesti v Istri. Z 1641 enotami na voljo se lahko investitorji osredotočijo na to mesto kot obetavno naložbeno priložnost.

Poreč: 3.836 €/m² (enot: 312)

Poreč s svojimi 312 enotami in povprečno ceno 3.836 €/m² predstavlja tržišče z manjšo ponudbo, a hkrati odpira priložnosti za investitorje, ki si želijo vlagati v bolj ekskluzivne nepremičnine na obali.

Rovinj: 3.709 €/m² (enot: 1732)

Rovinj, priljubljena turistična destinacija, ima povprečno ceno 3.709 €/m² ob 1732 razpoložljivih enotah. To mesto ponuja edinstveno priložnost za tiste, ki si želijo vlagati v nepremičnine z visoko turistično privlačnostjo.

Umag: 4.811 €/m² (enot: 681)

Umag, s svojo povprečno ceno 4.811 €/m² pri 681 enotah, se izstopa po višjih cenah. Kljub temu pa je Umag znana po svojih športnih in kulturnih dogodkih ter ponuja možnost za prestižne naložbe.

Prednosti investiranja v apartmaje na Hrvaškem:

  • Turistična privlačnost: Istra je znana po svoji bogati zgodovini, čudoviti obali in kulturni dediščini, kar privablja turiste iz celega sveta. Investitorji lahko izkoristijo stalno rast turizma in oddajajo apartmaje turistom.
  • Stabilen trg nepremičnin: Hrvaška nepremičninska tržišča so postala stabilna in privlačna za mednarodne investitorje. Razvoj infrastrukture, izboljšanje storitev in vzdrževanje visokih standardov so prispevali k zaupanju vrednemu okolju za naložbe.
  • Povpraševanje po najemu: S turistično sezono, ki traja večji del leta, obstaja nenehno povpraševanje po kratkoročnih najemih apartmajev. To omogoča investitorjem, da ustvarijo dohodek iz turističnih obiskovalcev.
  • Rast cen nepremičnin: Kljub že doseženim cenam v Istri je še vedno opaziti potencial za rast cen nepremičnin, saj se turistična destinacija še naprej razvija in pridobiva na popularnosti.

Investiranje v apartmaje na Hrvaškem, še posebej v Istri, lahko predstavlja privlačno priložnost za tiste, ki iščejo naložbe v nepremičnine z visokim potencialom donosa ob upoštevanju turističnega privlačnega okolja in stabilnosti nepremičninskega trga.

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: