Mednarodna konferenca Kreativna mesta: priložnosti, politike in prostori na Ljubljanskem gradu.

Nepremičnine Si21

Razstave - predavanja

Razstave_-_predavanja/de3

Mednarodna konferenca o pomenu in potencialih kulturnih ter kreativnih industrij za razvoj evropskih mest in regij »Kreativna mesta: priložnosti, politike in prostori« bo v četrtek, 14. aprila 2011, potekala na Ljubljanskega gradu.

 

Konferenca združuje ambicije dveh evropskih projektov Kreativna mesta (Creative Cities) in Druga priložnost (Second Chance), v katerih sodelujejo Mestna občina Ljubljana, Regionalna razvojna agencija ljubljanske urbane regije (RRA LUR), Inštitut za ekonomska raziskovanja (IER) ter Muzej in galerije mesta Ljubljane.

Slavnostna uvodna govorca konference bosta ministrica za kulturo Majda Širca in ljubljanski župan Zoran Janković. Sledili bosta predavanji mednarodnih strokovnjakov dr. Toma Fleminga in prof. dr. Klausa R. Kunzmanna, ki bosta udeležence seznanila z britanskimi in nemškimi izkušnjami ter prevladujočimi trendi na področju kreativnih industrij.

Konferenca se bo zaključila z okroglo mizo, na kateri bodo ideje razvoja kreativnih mest in regij predstavljene v odnosu do slovenskih ekonomskih, prostorskih in kulturnih politik. Na okrogli mizi bodo sodelovali dr. Tom Fleming, prof. dr. Klaus R. Kunzmann, dr. Pavel Gantar, dr. Stojan Pelko, mag. Miran Gajšek in moderator izr. prof. dr. Marjan Hočevar s Fakultete za družbene vede.

 

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: