»Načrtovanje za pešce – še korak dlje od peš con«

Vir: MOL

Nepremičnine Si21

Razstave - predavanja

Razstave_-_predavanja/mestna-hisa

Vabimo vas na predavanje in delavnico z naslovom »Načrtovanje za pešce – še korak dlje od peš con«, ki bosta v četrtek, 31. marca 2011, med 9. in 16. uro v Veliki sejni dvorani Mestne hiše.

 

O izkušnjah mest s strateškim načrtovanjem za hojo bo govorila Bronwen Thornton, direktorica razvoja pri mednarodni organizaciji Walk21. Dogodek v angleškem jeziku bo potekal v okviru programa CIVITAS ELAN Odprta akademija.

Ljubljansko mestno jedro je zadnja leta pridobilo veliko novih površin za pešce, ki omogočajo kakovostnejše življenje v mestu, kar bo gotovo dobra podlaga za prodorno razpravo.

Udeležence bo ob 9. uri pozdravil tudi ljubljanski župan, gospod Zoran Janković.

Walk21 je mednarodna organizacija, ki temelji na skupini nadarjenih in izkušenih strokovnjakov s širokim znanjem povezanim s hojo. Zavzema se za razvoj zdravih, trajnostnih in učinkovitih skupnosti, v katerih se ljudje odločajo za hojo. S pomočjo konferenc Walk21 in Mednarodne listine za hojo (ang. 'lnternational Charter for Walking) je organizacija razvila vizijo sveta, v katerem se ljudje odločijo in imajo možnost izbrati hojo kot način opravljanja vsakodnevnih poti, kar je koristno tudi za njihovo zdravje in sprostitev.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do torka, 29. marca 2011, na elektronski naslov nina.fele@ljubljana.si ali telefonsko številko 01 306 4666. Zaradi registracije udeležencev vas prosimo, da na kraj dogodka pridete 15 minut pred začetkom (ob 8.45).

Vabilo in podrobnejši programom sta v priponki.

CIVITAS ELAN

Program predavanja in delavnice "Načrtovanje za pešce – še korak dlje od peš con"
 

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: