Vzdrževanje in investicije v stanovanjih

Ali lahko kot najemnik stanovanja zahtevam oziroma opravim odstranitev plinskega priključka? Stanovanje ima daljinsko ogrevanje, kuham pa na elektriko.

Vir: www.jssmol.si

Najemnik stanovanja se lahko odloči za odstranitev plinskega priključka. Pred odstranitvijo mora najemnik stanovanja pridobiti soglasje lastnika stanovanja. V soglasju za odstranitev plinskega priključka Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana praviloma navede, da mora najemnik ob eventualni izselitvi iz stanovanja poskrbeti za ponovno izvedbo plinskega priključka. Odstranitev plinskega priključka izvede dobavitelj plina. Odstranitev plinskega priključka, ponovna montaža le tega, kakor tudi vsi stroški za pridobitev soglasja za ponovno montažo, so strošek najemnika.

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo.

Vir: www.jssmol.si

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo. Zamenjali so mi že polovico oken. Sedaj pa sem izvedel, da v najemnem stanovanju plača zamenjavo oken lastnik. Ali lahko zahtevam, da mi lastnik povrne sredstva za plačilo zamenjanih oken ter plača zamenjavo še preostalih oken in balkonskih vrat?
preberi odgovor