Vzdrževanje in investicije v stanovanjih

Imam najemno stanovanje, ki ima tako lego, da se poleti od sonca možno segreje. Odločil sem se, da bom izboljšal bivalne pogoje in montiral klimatsko napravo. Ali moram pridobiti soglasje lastnika?

Vir: www.jssmol.si

Za montažo klimatske naprave je potrebno pridobiti soglasje lastnika stanovanja. K vlogi za izdajo soglasja je potrebno pridobiti Lokacijsko informacija za investicijska vzdrževalna dela – montažo klimatske naprave, katero izda Oddelek za urbanizem Mestne občine Ljubljana, Poljanska cesta 28. Obrazec vloge je dostopen na spletni strani www.ljubljana.si.

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo.

Vir: www.jssmol.si

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo. Zamenjali so mi že polovico oken. Sedaj pa sem izvedel, da v najemnem stanovanju plača zamenjavo oken lastnik. Ali lahko zahtevam, da mi lastnik povrne sredstva za plačilo zamenjanih oken ter plača zamenjavo še preostalih oken in balkonskih vrat?
preberi odgovor