Vzdrževanje in investicije v stanovanjih

Sem najemnik stanovanja. Že dalj časa v stanovanje zamakanje s strehe povzroča škodo na moji opremi in tudi stenah ter parketu. Ali lahko lastniku preneham plačevati polno najemnino?

Vir: www.jssmol.si

Sem najemnik stanovanja. Že dalj časa v stanovanje zamakanje s strehe povzroča škodo na moji opremi in tudi stenah ter parketu. Ali lahko lastniku preneham plačevati polno najemnino in si tako poplačam storjeno škodo?
Popravilo strehe je obveza vseh lastnikov stanovanj. O zamakanju je najemnik dolžan nemudoma obvestiti upravnika objekta. V primeru, da v objektu ni izbran upravnik, je potrebno o napaki obvestiti Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana. Vsi lastniki stanovanj oziroma upravnik v njihovem imenu in za njihov račun morajo obnoviti streho. Poravnavanje nastale škode z delnim plačilom najemnine ni dopustno.

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo.

Vir: www.jssmol.si

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo. Zamenjali so mi že polovico oken. Sedaj pa sem izvedel, da v najemnem stanovanju plača zamenjavo oken lastnik. Ali lahko zahtevam, da mi lastnik povrne sredstva za plačilo zamenjanih oken ter plača zamenjavo še preostalih oken in balkonskih vrat?
preberi odgovor