Vzdrževanje in investicije v stanovanjih

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo.

Vir: www.jssmol.si

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo. Zamenjali so mi že polovico oken. Sedaj pa sem izvedel, da v najemnem stanovanju plača zamenjavo oken lastnik. Ali lahko zahtevam, da mi lastnik povrne sredstva za plačilo zamenjanih oken ter plača zamenjavo še preostalih oken in balkonskih vrat?
Ker ste zamenjali okna brez soglasja lastnika, načeloma niste upravičeni do povrnitve nastalih stroškov. Menjavo oken v stanovanju, ki je z najemno pogodbo oddano najemniku v najem, opravi po predhodni pregledu Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana. Izvajalce za zamenjavo oken izbere kot posredni javni naročnik po postopku, ki je določen z zakonodajo, ki ureja javno naročanje.