Vzdrževanje in investicije v stanovanjih

V sobah najemnega stanovanja, ki je bilo zgrajeno leta 1976 imam klasični parket. Z leti so nastale med deščicami razpoke. Ali lahko zahtevam od lastnika stanovanja, da zamenja parket in ga lakira?

Vir: www.jssmol.si

Skladno z določili Pravilnika o standardih vzdrževanja stanovanjskih stavb in stanovanj (Ur. l. RS, št. 20/04), Priloga 1, je normalna doba trajanja deščičnih tal (parketa) iz bukovega lesa 40 let. V kolikor je parket v stanovanju starejši, je dolžnost lastnika stanovanja, da ga zamenja.

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo.

Vir: www.jssmol.si

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo. Zamenjali so mi že polovico oken. Sedaj pa sem izvedel, da v najemnem stanovanju plača zamenjavo oken lastnik. Ali lahko zahtevam, da mi lastnik povrne sredstva za plačilo zamenjanih oken ter plača zamenjavo še preostalih oken in balkonskih vrat?
preberi odgovor