Vzdrževanje in investicije v stanovanjih

V stanovanju se je zamašila odtočna cev, zato je prišlo do zamakanja na parket, ki je pričel odstopati. Kaj sem kot najemnik dolžan storiti.

Vir: www.jssmol.si

Ali res moram plačati čiščenje odtokov, ki jih je opravilo podjetje Kanal d.o.o.?

Čiščenje odtočnih cevi v stanovanju je skladno z vsebino Pravilnika o standardih vzdrževanja stanovanjskih stavb in stanovanj (Ur. l. RS, št. 20/04), Priloga 4, strošek najemnika stanovanja. Zato je najemnik dolžan poravnati stroške za čiščenje odtočnih cevi kakor tudi stroške za odpravo škode, ki je nastala zaradi opustitve čiščenja.

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo.

Vir: www.jssmol.si

V najemnem stanovanju živim že več kot trideset let. Ker je sosed menjal okna, sem se tudi jaz odločil, da naročim zamenjavo pri istem izvajalcu. Dogovoril sem se za postopno zamenjavo. Zamenjali so mi že polovico oken. Sedaj pa sem izvedel, da v najemnem stanovanju plača zamenjavo oken lastnik. Ali lahko zahtevam, da mi lastnik povrne sredstva za plačilo zamenjanih oken ter plača zamenjavo še preostalih oken in balkonskih vrat?
preberi odgovor