Članki

Podaljšek jedilnice

Podaljšek jedilnice

Nedelja, 16. april 2017

Prenova hiše za Bežigradom

Vile za Bežigradom v Ljubljani ni težko najti, od centra mesta je oddaljena 10 minut zmerne hoje, ko pa si tam, se ti zdi, da si daleč stran od mestnega vrveža. Hiša stoji v sicer strnjenem naselju, vendar pa zaradi svoje postavitve in odlične orientacije zagotavlja dobršen del zasebnosti in spokojnost v objemu narave.

Odprte hiše Slovenije

Odprte hiše Slovenije

Sobota, 15. april 2017

Vstopite v Odprte hiše Slovenije

V petek, 21. aprila, se bo začel festival Odprte hiše Slovenije. Odprte hiše Slovenije je praktično že tradicionalen dogodek, ki odpira vrata v slovenske domove in javne ustanove že 8 let. OHS je del skupnosti Open House Worldwide, ki deluje v 34 državah sveta. Namen te nevladne organizacije pa je predstaviti primere dobre arhitekturne prakse v lokalnem okolju čim širši javnosti.

Četrtek, 5. maj 2016

Lastniški in najemniški trg nepremičnin

Povezava med trgoma nepremičnin

Nepremičnine so ekonomska dobrina (Kaj je nepremičnina?) in z ekonomskimi dobrinami se trguje na za to organiziranem trgu. Nepremičnine tu niso nikakršna izjema. Podobno kot z ostalimi dobrinami in blagom se na nepremičninskem trgu trguje s pravicami na samih nepremičninah.

Kaj je nepremičnina?

Kaj je nepremičnina?

Četrtek, 28. april 2016

Kaj je nepremičnina?

Razlike med nepremičnino in ostalimi dobrinami

Za večino posameznikov nepremičnina predstavlja vrsto premoženja ali imetja, strogo ekonomsko gledano, pa je nepremičnina ekonomska dobrina. Nepremičnine so po slovenskem stvarnopravnem zakoniku (SPZ - UL/2002, 18. člen) opredeljene kot »prostorsko odmerjen del zemeljske površine, skupaj z vsemi sestavinami«, kar načeloma vključuje vse, kar je nad in pod nepremičnino, kot sestavni del le-te.

Petek, 30. oktober 2015

Agent1 poenostavlja poslovanje nepremičninske agencije

CRM za nepremičninske agencije

Nepremičninski posel je v prvi vrsti posel z ljudmi, posel odnosov z vašimi strankami. Ni važno ali imate le nekaj strank, ali več sto, tisoč, odnos z vsako posebej mora biti individualen in kvaliteten. Je to sploh možno?


Naš odgovor je DA!

Četrtek, 1. november 2012

Zračenje v stanovanjskih prostorih

Vlaga, plesen, zdrav zrak in racionalno varčevanje pri zračenju

Pri sodobnih zatesnjenih novogradnjah in obnovah, se pogosto pojavlja problem pomanjkljivega zračenja in s tem povezani prekomerna vlaga in plesen ter nezdrav zrak. Pri tem je potrebno najprej preveriti ali ni vzrok za vlago tudi nezadostna izolacija ali pa je potrebna celo sanacija zidu zaradi neprimerne hidroizolacije.

Ponedeljek, 24. oktober 2011

Sanjate o lastni nepremičnini, nekje ob čudoviti hrvaški obali?

Prelisičite zimo - zdaj je ugoden čas za nakup!

Številke na naših tekočih računih in mesečni dohodki so zelo različni, ampak o nečem sanjamo skoraj vsi, sploh še, ko potrkajo na vrata prvi hladnejši dnevi: o lastni nepremičnini nekje ob morski obali. Ah, kako idilično. In kako trendovsko!

Sobota, 15. oktober 2011

Zakaj si ne bi prepevali tudi v dežju!?

Ali veste, da lahko z rabo deževnice prihranite tudi do 50 % stroškov za vodarino!

Se zavedate, da v štiri članskem gospodinjstvu letno "odteče" preko 200.000 litrov pitne vode.

Petek, 8. april 2011

Laminat ali parket?

Dileme pravzaprav ni

Ko gradimo ali obnavljamo dom, smo pogosto postavljeni pred razno raznimi ključnimi vprašanji: katero strešno kritino izbrati, alu, lesena ali pvc okna, katera barva nam bo krasila fasado, položiti talno ogrevanje ali raje namestiti radiatorje…

Četrtek, 31. marec 2011

Na zemljiško knjigo le še elektronsko

S prvim majem v veljavo stopa Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zemljiški knjigi (ZZK-1), ki v 125.a členu uvaja novost obveznega elektronskega poslovanja v zemljiškoknjižnih zadevah. Določeni zemljiškoknjižni predlogi bodo odslej možni le še po elektronski poti; poleg notarjev, odvetnikov in Državnega pravobranilstva jih bodo lahko vlagale tudi nepremičninske družbe in pa tiste fizične in pravne osebe, ki so vključene v sistem varnega elektronskega vročanja.

  • Iskalnik
  • Hitri iskalnik
Išči
Javne dražbe Zadnjih 100 nepremičnin

Moj kotiček