Zakaj nepremičninska agencija potrebuje CRM za uspešno poslovanje?

Nepremičnine Si21

Članki 4 min. branje

Zakaj nepremičninska agencija potrebuje CRM za uspešno poslovanje?

Nepremičninska podjetja potrebujejo programsko opremo CRM za uspešno poslovanje.

V tem članku bomo govorili o tem, kaj je nepremičninski CRM, poglobili se bomo v razloge, zakaj in kako jih najbolj uspešni nepremičninski posredniki izkoriščajo.

Kaj je CRM za nepremičninska podjetja?

Obstajata dva pristopa k definiranju nepremičninskega CRM. Lahko je tako strategija kot programska oprema, ki jo nepremičninski posredniki uporabljajo za pomoč svojemu poslu.

Strategija CRM za nepremičnine združuje vse, kar počnejo nepremičninski agenti, da zgradijo, upravljajo in vzdržujejo smiselne in uspešne odnose tako z možnimi strankami kot s strankami. Glede na to, da se nepremičnine zanašajo na napotitvene posle, je strategija CRM bistvena v letu 2023 in kasneje.

Programska oprema CRM za nepremičnine shranjuje organizirane podatke o potencialnih strankah, kot so:

  • osebni podatki,
  • podatki o nepremičnini
  • podatki o ogledih,
  • ponudbe,
  • dokumentacija,
  • komunikacija in
  • zgodovina nakupov.

Nepremičninskim agentom omogoča, da zagotovijo kontinuiteto svojega odnosa z možnimi strankami.

Kljub meji med obema ne moremo imeti enega brez drugega. Programska oprema CRM za nepremičnine ne bo prinesla veliko koristi, če je ne uporabljate za spodbujanje pozitivnih odnosov. Hkrati pa strategije CRM za nepremičnine ne morete kar najbolje izkoristiti brez napredne tehnologije, ki ji pomaga. Čeprav lahko CRM s preglednicami zadostuje v zgodnjih fazah nepremičninskega posla, boste kmalu začeli opažati znake, da potrebujete pravo rešitev CRM .

Torej, prvi velik " oh, zato " za uporabo programske opreme CRM v nepremičninah je očiten – znano je, da nepremičninski agenti, ki se odločijo vlagati v rešitve CRM, zaslužijo več denarja. Naslednje vprašanje je, zakaj? Oglejmo si šest ključnih prednosti uporabe nepremičninskega CRM, da bi razumeli, zakaj je to orodje tako nenadomestljivo v svetu sodobnih nepremičnin.

Razlogi, zakaj potrebujete CRM za uspešno nepremičninsko poslovanje.

#1 – Omogoča dragocen vpogled v to, od kod prihajajo potencialne stranke.

Sodoben nepremičninski posrednik verjetno vodi več oglaševalskih akcij za pridobivanje potencialnih strank hkrati. Lahko pridejo do vas potencialne stranke s spletne strani, oglasi na nepremičninskih portalih, vsebine spletnega dnevnika, spletnih dogodkov ali pa gre za izjemen doseg e-poštnega trženja; YouTube, TikTok, oglasi, odprta vrata – možnosti so neomejene.

Čeprav je čudovito, če smo ugotovili vedenje potencialnih strank, večkanalna strategija hitro uide izpod nadzora, če se upravlja nepravilno. Bistveno je vedeti, od kod prihajajo potencialne stranke. S temi informacijami lahko vaše podjetje pove, kako pripravljeni so na nakup, ali so vstopili v vaš prodajni tok na vrhu ali dnu, kaj je pritegnilo njihovo pozornost in ali so kvalificirane potencialne stranke.

Nato postanejo akcije bolj usklajene in učinkovite. Ne samo, da veste, katera prizadevanja za ustvarjanje potencialnih strank so uspešna in katera potrebujejo popravke, ampak jih tudi bolje razumete, kako negovati potencialne stranke na podlagi njihovih potreb. Sistem CRM za nepremičnine je odlično orodje za natančno določanje virov, ki prinašajo nove potencialne stranke.

... ampak kako?

Nekatere rešitve CRM za nepremičnine ponujajo orodja za klepet. Uporabite jih lahko za sodelovanje v realnem času s svojimi potencialnimi strankami. Potencialne stranke, ki se same trudijo priti v stik z vami, se ne smejo izmuzniti – te še posebej zanima nakup.

Nekatera orodja omogočajo sledenje obiskovalcem spletnega mesta ali aplikacije, kar da je vpogled v strani, s katerimi so se obiskovalci najbolj ukvarjali. To vam ponuja prednost glede tega, kaj je všeč vašim obiskovalcem, kar pomeni, da lahko natančno določite prihodnjo vsebino, ki bo ustrezala njihovim natančnim vsebinskim potrebam in željam.

Uporabniki lahko samodejno obogatijo evidence in dnevnike z dodatnimi informacijami, pridobljenimi iz družbenih medijev potencialnih strank in drugih javnih virov. Ročni vnosi podatkov so preteklost in zastareli načini delovanja. Dandanes so postopki vnosa podatkov popolnoma avtomatizirani in podatke lahko zberete naravnost v CRM s klikom na gumb.

Spletni obrazci omogočajo uporabnikom, da svoje podatke, želje pošljejo neposredno k vam, kar ponuja edinstveno priložnost, da iz prve roke pridobijo vpogled v potrebe strank. Spletne obrazce lahko uvedete na poljubne načine.

#2 – Dajte prednost potencialnim strankam, da se osredotočite na njihove potrebe

Vsi potencialni kupci niso enaki.

Medtem ko dobri nepremičninski posredniki poskušajo pomagati vsaki stranki, imajo nekateri posredniki bolj analitičen pristop. V  interesu nepremičninske agencije je, da svoje potencialne stranke pozna, preden jih začne obdelovati – preglejte vse stike, ki so dosegli vašo zbirko podatkov, in izločite tiste, ki jih resnično zanima transakcija in na koncu nakup ali prodaja hiše.

To ne pomeni, da se drugi načini ne morejo spremeniti v uspešne poslovne priložnosti. Namesto tega to pomeni, da veste, kdo bi moral dobiti točno določeno ponudbo, tako da lahko svoj čas, ki vam ostane porazdelite drugam, Prav tako bodo vaši kupci zadovoljni saj, bodo dobili hiter odgovor ter ustrezno obdelavo.

#3 – Omogoča vam organiziranje in centralizacijo podatkov o strankah

#4 - Izboljšuje kakovost obdelave strank

#5 - Avtomatizirate lahko svoje prodajne in marketinške procese.

#6 – Pomaga razširiti vaš postopek napotitve.

Končno vam programska oprema CRM omogoča, da postanete pravi prijatelj svojim potencialnim strankam in strankam tudi po sklenitvi posla. 

Vse skupaj zveni lahko zelo komplicirano. Če si ne znate predstavljati, kako naj bi to bilo videti v praksi, je najbolje, da se obrnete na strokovnjaka za nepremičninski CRM in naj vam izvede predstavitev. Pri sami predstavitvi boste izvedli vse, kar vas zanima in na konkretnih primerih boste videli, kako lahko izboljšate svoje poslovanje in delovanje nasploh.

Predstavitev nepremičninskega CRM so po navadi brezplačne.

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter

Oznake

house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: